dimarts, 24 de febrer del 2015

PERSA MUSIC

         Tar:   Pirayeh Pourafur


             Setar: Sepideh Raissadat

       Barbat

            Kamanche : Raquy and the Cavemen


             Nay


Tombak/ Daf








La música persa té mils d´anys d´antigüitat i amb molta influencia sobre altes cultures i multitud d`instruments en els pobles rurals.




-Tar: És l`instrument de corda més utilitzat . té tres ordres dobles amb sis cordes afinats amb intervals perfectes.  Té un caractèristic de forma de vuit en forma de bongos.


- Setar: Un unstrument de la familía de llaüts .de quatre cordes , es similar al tar una extensió similar , però a diferencia similar el cos té forma de pera , és totalment de fusta.amb petites obertures en la tapa per ajudar el projecte,


- Barbat: És un llaüt d`origen asiàtic central. És molt semblant  l`Oud àrab en la diferencia inclou un cos més petit , el sos més llarg i un diapaso més allargat.


- Kamanche: És un instrument de quatre cordes com el violí , encara que es soste verticalment amb el musle esquerra. mentres que la mà dreta.agafa l`arc.


.Nay: És un instrumet de vent i probabliment el més antic instrument utilitzat en la música tradicional. És una flauta dolça apuntant cap abaix , i com elles té cinc o sis taladres superiors i mé un altre inferiorque controla el pulgar.


- Tombak: És la principal instrument de percussió de la música clàssica persa d´aspecte similar a Darbuka, encara que esculpit d`una peça solida de fusta morera recobert en la boca més gran d`un troç de cabra o be.

- Daf: És un instrument de percussió en forma circular de cuir i arcs metàlics , important en la música sufí.




http://en.wikipedia.org/wiki/Iranian_musical_instruments

http://en.wikipedia.org/wiki/Tar

http://en.wikipedia.org/wiki/Setar

http://en.wikipedia.org/wiki/Barbat

http://en.wikipedia.org/wiki/Kamanche






















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada