dijous, 5 de març del 2015

ARABIC MUSIC

              Riq : Bahareh Mogthadaei


       Kanun


            Ney


            Darbuka


        Oud


           Mizmar







Els instruments de música àrabs es dividiexen en tres categories : instruments de corda (cordofons), instruments de vents (aeròfons) i instruments i percussions, al llarg de la historia han anat evolucionant per adaptar-se a un tipus unificat general més àmplia de la música..


Alguns instruments són els següents:


-Mizmar: Es un instrument de vent de doble llengüeta , generalment es un duo o trio que juguen amb l`acompanyament de bombos , s`utilitza en casaments o en la dansa del ventre

- Oud: És un instrument de corda en pera .La construcció de l´oud es similar al llaüt , amb la difrència de que no té trasts i un coll més petit. Pot ser que l`origen sigui persa vareta o Rud que vol dir llaüt.

- Darbuka: És un instrument de percussió d`origen àrab usat al Pròxim Orient . És un tambor d`una sola membrana . Té forma de copa . Actualment es comú l`ús de fibra de vidre o alumini per la Caixa o plàstic per la membrana. S`utilitza per tocar se sol col.locar entre les cuixes o damunt de les cames i es fa servir el palmell de la mà i els dits.

- Ney: És una flauta prominent de l`Orient Mitjà . Consisteix en una peça de branca buida o una canya (Ney) que és una paraula persa , amb cinc o sis forats i un forat per polze.. Els neys moderns estén fets de metall.. El to varia depedent de la regió i la distrubició dels dits.


- Riq : És un instrument membranòfon i idiòfon . Es tracta d`un tipus de pandereta emprat com a instrument tradiconal en la música àrab i estés per tot l`Orient Mitjà. És important tant en la música tradiconal com la clàssica . Tradicionalment té un marc de fusta , encara que hi ha de metall, on s´enfilen uns sonalls i ina membrana molt prima.tramnlucida feta de pell de peix.


- El Kanun: És un instrument de corda utilitzat a tot Orient Mitjà. Asia Central o el sud-est d`Europa.
El nom ve de la paraula àrab "Norma" . És un tipus de gran citara amb una Caixa de ressonència de forma trapezeoidal estreta , lescordes de niloo PVC s´estiren sobre un sol pont en equilibri sobre pell de peixos en un extrem que s´adjunta a la clavilles de  sintonització en l`altre extrem.


Post número 200



http://en.wikipedia.org/wiki/Arabic_musical_instruments






















































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada