dimarts, 10 de març del 2015

RUSSIAN MUSIC

       Treshchtka


         Zhaleika


        Bayan : Kostyantyn Zhukov


              Svirel  

              http://anhel.deviantart.com/art/Svirel-409016087





             Gusli










La música a Russia es milenaria existeien documets on es relata que havia instruments de corda com le Gusli o Gudok , altres instruments populars era la flauta (Svirel) i els instruments de percussió com el Treshchocka i la Buben . També havua balades populars com les bylines. Després amb l`església ortodoxa va entrar la música sagrada i segles més tard la música clàssica.

Els instrument de la música russa són:


- El Gusli que es l`instrument de corda més antic de Russia i que podía derivar d´una forma bizantina de la Kithare , entre la guerra de Bizanci i els eslaus aquest van agafar presoners que tenien aquest instrument, Té actualmente 36 cordes harmonitzades diaotalment , hi ha dos gusli el d´elm i de l ´ala.


- La Balalaika es l`instrument més popular de Rússia , es tracta d´un llaüt de tres cordes metàl.liques que es caracteritza per la seva forma de caixa triangular , garaibé pla amb una petita caixa de ressonància prop del vèrtex superior de la tapa i un pal llarg i estret.
Les primeres balalaikas van ser construides a partir del 1715 i s´utilitzava per acompañar balls o cançons , avui les orquestres l´utilitza per fer arrnjaments moderns de motius folklòrics.


- El Svritel es un instrument de vent de tipus flauta, es un tub de fusta o de metall . A l`extrem superior té un dispositiu de xiulet en forma de bec i en el mig de la cara té diferents forats pels dits .


- El Bayan es una acordió cromàtic desenvolupat al segle XX i que porta el nom d´un bard del segle XI Boyan. Difereix de les acordions de l`Europa Occidental en què les canyes són més amplis en el lloc i rectangulars (En lloc de trapezoidal) . Les canyes s´uneixen en un gran grupa a una placa comuna (En lloc de dos en dos) les plaques es cargolen al bloc de làmines (i no adjuntar amb cera).


- Zhaleika: Es un instrument de fusta  és molt simple i amb importancia per el tos nasal.

- Treschotka: Es un instrument de música popular russa que serveix per imitar aplaudiments .
Aquest instrument es idiophone . Es un conjunt de tauletes en una cadena de 15 a 20 tauletes talladles amb roure de 16 cm a 18 cm perquè no es toquin les cadenes hi ha un petit troç de fusta de 2 cm.





http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Russian_musical_instruments


http://www.youutbe.com/watch?v=Wv0CmaBjar4





















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada