dijous, 22 de gener del 2015

CHINESE MUSIC

             Guzheng


             Erhu


      Pi-Pa


             Dizi


        Yangquin


              Zhong Ruan











La mísica xinesa té mils d`anys d´antiguitat, els seus principals instruments són el Guzheng,l`erhu, el dizi, la pi-pa.el cello, el yangquin, el Liuquin, Zhong Ruan.



-El pi-pa té dos mils d´antiguitat, es un instrument expressiu, i ric en matissos però requereix un gran virtusisme, la pi-pa té quatre cordes i es fan sonar amb el pinçament d`aquestes mab les ungles.



- L`Erhu es un instrument portat de Persia, , està format per dues cordes metàl.liques o de seda i una Caixa de ressonància hexagonal encoberta amb una pell de serp . El só de l`instrument s´aconsegueix movent horizontalment un arc entre les dos cordes mentre l`intèrpret està assegut
.

- El Yangquin prove del Santour persa i va arribar a la Xina el segle XVI . Es un instrument de corda percutida i dues o mes files de ponts amb un mínim de set ponts per fila en la que es col.loquen dos o tres cordes El Yangquin es percuteix amb dues banquetes de bambú de la amteixa mida dels estris utilitzats per menjar (qinzhu)



- El Dizi es una flauta transversal  de canya de bambú . Es un important instrument que s´utilitza en la música folkórica xinesa , sinò també en  les operes  i orquestres xineses .



-El Guzheng en un instrument de cordes que pertany a la familia de les citares
Es un instrument que té 2000 anys i es un instrument que es punteja amb els dits similar a una citara de mig tub amb ponts mòbils de 21 cordes .Les tecniques del punteig ( poden ser amb una la mà dreta com en dues) a la zona dreta  del instrument i accions de pressionat a la zona esquerra (amb la mà esquerra per priduir ornamnetacions del to i vibrato ) com també tremolo (amb la mà dreta) permet crear sons que evoquen cascades ,  rierols.soroll de cavall , escens campestres etc..



- El Zongruan es un instrument de corda que té 24 trast al diapaso i 4 cordes . En general es juga amb un pelcre (Pua de corda). També es jugar amb els dits (Index i el polze) similar com es toca la pi-pa














http://ca.wikipedia.org/wiki/Instriments_musicals_xinesos



http://ca.wikipedia.org/wik/Dizi



http://en.wikipedia.org/wiki/Guzheng



http://en.wikipedia.org/wiki/Zhongruan



http://es.wikipedia.org/wiki/Guzheng






















































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada