diumenge, 15 de març del 2015

CELTIC INSTRUMENTS MUSIC


              L`arpa ( Orla Fallon)
 
 
 
Violi i Acordió
 
 
El Bodrahn i el Whistle
 
 
 Càrnix

                                                Crwth











La música i instruments de la cultura celta es coneixen sobre tot per fonts greges i romanes , els seus instruments moltes vegades servien per les batalles per formar i ordenar el seu exèrcit.



Els principals instruments eren:


- Càrnix. Era una banya  de bronze en forma de S , i sent un tub de entre 1 i 2 metres de llarg, el seu diametres es desconeix . La Seva principal carècteristica era la cmapana en forma d`un animal que podía ser una part de la serp o un cap d`un peix , ocell , llop i evidentment de senglar .

- Crwth :  Es un instrument de corda fregada amb un arc o amb la mà típic del País de Gal.les .Es l`antiga lira que ja tocava els bards des del segle VIII abans de Crist, el seu resonador estaba fet de fusta , mentres que uns pocs components es va fer a partir d`ossos. Les cordes d`instrument estavne fetes d`instensti d´animal . Els celtes consideraven el Crwth com patrimoni de la seva cultura. Es tocava amb una arc


En l`època moderna els més coneguts són:

- L`arpa: El instrument símbol d´Irlanda , utilitzat des de fa milers d´anys , les arpes irlandeses i escoceses tenia cordes de filferro  i inclús alguns estudiosos crein que eren de fil d`or i plata. Per tocar-la b-e es necessitava molts anys . El com o caixa de ressonància va ser tallada d`una part de salze buidat per darrera, Un panel de fusta més dura es va inserir més acurasament per tancar la part del darrere.

- La gaita. El instrument més conegut d´Escòcia , la gran gaita Highland es classifica com un instrument de fusta com le fagot , l`oboè, el clarinet. Encara que es classifica com un instrument de doble llengüeta, les canyes es tanquen en dins dels "estocs de fusta" .
La gran gaita tñe quatre canyes la palleta (doble) , dos pallors tenors (individuals) i un ronc (canya individual) . Un comjunt modern té un cantor, un bufador, dos tenor drons i un ronc.


- El Whistle es una flauta metal.lica de sis forats . el sur origen està a Xina fa 5000 anys i arriba a Euroapa el segle XIXI.Als anys  cincuenta es va introduir una boqueta de plàstic .


-El Bodrahn es un tambor de marc circualar fet amb pell de cabra, es toca amb la mà i el centre són els tons més profunds.

- El violi l`acordió tanbé són importnats instruments per les celebracions als païssos celtes.






http://en.wikipedia.org/wiki/Ancient_Celtic_music

http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Celtic_musical_instruments




































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada